Underkategorier

 

Grensehandel i Sverige

Når norske priser på matvarer og andre produkter er blandt verdens høyeste, er det ikke rart at nordmenn handler for flere milliarder kroner i Sverige hvert eneste år. Grensehandelen i Sverige ser ikke ut til å avta, og det dukker opp stadig nye butikker og kjøpesentere. Charlottenberg er et av disse stedene som ligger strategisk til ved norskegrensen. Det lille tettstedet med rundt 2000 innbyggere får daglig besøk av nordmenn som vil spare penger på matvarer og andre produkter.

Charlottenberg

Om du kjører riksvei 2 til Sverige, ligger Charlottenberg like etter grensen, ca 30 minutter fra Kongsvinger og omkring 1,5 timer fra Oslo med bil.

Dette er et lite tettsted, med et stort kjøpesenter fra Thon-gruppen, samt flere andre lavprisbutikker. Regionen er i ferd med å markere seg som en av de med lavest arbeidsledighet i Sverige, og det er planer for å bygge ut langt flere butikker i området i de kommende årene. Dette skaper hundrevis av nye arbeidsplasser, som også kommer til å tiltrekke norske arbeidstagere og ny boligbygging.

Andre typiske handelssteder langs grensen er Tøcksfors, Svinesund og Strømstad.

Thons shoppingcenter i Charlottenberg har pr. våren 2015 flere enn 60 butikker og restauranter. Kjøpesenteret har utvidet og utvidet med stadig noen tusen kvadratmeter ekstra. Dessuten har Nordens største matbutikk, som fyller hele 15.000 kvm åpnet. I dag ligger de to avdelingene av senteret flere hundre meter fra hverandre, men de er tenkt sammenføyet til ett senter.

En ny "bydel" har også åpnet, med blant annet butikker som Lidl, Souk, Dollarstore og snart et nytt byggevarehus.

Det går dessuten rykter om at Biltema vil etablere seg i området med det hittil største varehuset sitt. Thon vurderer i 2014 å selge en eiendom til Biltema.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: