Underkategorier

 

Matbutikker i Charlottenberg

Shopping i Sverige er ikke komplett uten en stor handlekurv full av matvarer. Det er ikke rart når man kan spare mer enn 50% på kjøtt, vaskepulver og mye mer.

Maximat Charlottenbergedasupermarket              

 
   Eurocash Charlottenberg       


I Charlottenberg har det i de senere år kommet stadig flere og stadig større matbutikker. Maximat og SuperMarket finner du i det store kjøpesenteret til Thon, og i den nyeste delen av samme senter, bare et par hundre meter unna, finner du Hypermat, Nordens største matbutikk. I Eda Glasbruk finner du EuroCash og Eda Supermarket, samt SveNor, rett etter grenseovergangen til Sverige når du kommer fra Norge. Alle disse matbutikkene er veldig populære blant nordmenn, og man finner gode tilbud i alle butikkene.

Nytt handelsområde

Det har også åpnet et nytt handelsområde i Charlottenberg. Hvis man kommer fra grensen og kjører rett frem i rundkjøringen ved Charlottenbergs Shoppingcenter, kommer man straks til Charlottenbergs Handelspark, som ligger på høyre side av veien. Der finner du blant annet Souk Foodmarket, med eksotiske varer samt mye utvalg i halal. Lidl ligger også her, dessuten en stor og rimelig helsekostbutikk som heter Goda Vanor.

Best på pris

Mye tyder på at Hypermat, Lidl og EuroCash kommer best ut når det gjelder pris. Utvalget er utvilsomt størst på Hypermat, og EuroCash ser ut til å fjerne stadig flere varer med gode priser. Lidl har et nokså begrenset utvalg, kan det virke som, enda dette er den største Lidl-butikken i Sverige med 2.000 kvm, men det er absolutt billig

Kjøtt

Eda Supermarket profilerer seg veldig på kjøtt, og jevnt over virker kvaliteten noe høyere på kjøttet der enn på EuroCash, som ligger like ved. Utvalg og kvalitet kan nok også være noe bedre enn på Hypermat. Skal du ha halal-kjøtt er nok Souk Foodmarket stedet, men de andre kan også ha noe utvalg iblant.

Betaling

Man kan benytte norske kroner i de fleste butikkene i Charlottenberg, men det anbefales å benytte Visa eller Mastercard siden butikkene normalt ikke gir like god vekslingskurs som din egen bank. Når du blir spurt om du vil betale i norske eller svenske kroner med kortet ditt, lønner det seg å svare "svenske" (selv om man ofte tenker at det er lurt å svare "norsk"), siden det er butikkens egen vekslingskurs som gjelder om du betaler med norske kroner i terminalen.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: