Underkategorier

 

Shopping i Charlottenberg

Man kommer ikke utenom det store kjøpesenteret i Charlottenberg når man skal handle varer ved grensebyen. Charlottenbergs Shoppingcenter åpnet i 2006 og har vært en stor suksess siden, nå med over 60 butikker og restauranter.

Olav Thon gruppen har store planer for kjøpesenteret, og det er utvidet i flere omganger. Pr. sommeren 2015 er senteret på hele 65.000 kvadratmeter. Antall parkeringsplasser er 2.500.

Blant butikkene du finner i dag, er matbutikker, klesbutikker, sportsbutikker, lekebutikker, Systembolaget og mye mer.

Shopping i Charlottenberg

Utenom kjøpesenteret i Charlottenberg finner du flere mindre butikker når du kjører fra Norge til Charlottenberg. Du finner blant annet Eurocash, en stor matbutikk rett etter grensen, og flere småbutikker innen leketøy, erotikk, gressklippere og mer. Totalt sett har nok Charlottenberg langt over 100 butikker.

Den enorme shoppingarenaen i Charlottenberg har bidratt til at Eda kommun har den laveste arbeidsløsheten i Värmland, og Värmland har som helhet et av de laveste tallene for arbeidsledige i Sverige. Arbeidstagere både flytter og pendler til kommunen. Om nordmenns handlevaner får negativ betydning for innenlands varehandel, bidrar vi i alle fall til gode ting over grensen. Også nordmenn tar jobb i Charlottenberg, så det er positivt for arbeidsmarkedet på begge sider av grensen.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: