Underkategorier

 

Systembolaget i Charlottenberg

Systembolaget er Sveriges svar på det norske Vinmonopolet. Husk at du må til Systembolaget for å få kjøpt øl med høyere alkoholinnhold enn 3,5%. Det svenske ølet på "Systemet" holder som regel 5,2%.

Folköl og starköl

Det typiske svenske "folkölet" kan du kjøpe i dagligvarebutikker, som i mange tilfeller holder åpent alle dager og til sent på kveld, noen også døgnet rundt. Men folköl holder kun 3,5% alkohol. Mange syns folköl er bedre enn ølet med mer enn 5% alkohol, det såkalte "starköl", som er det vanligste ølet på Systembolaget. Vi nordmenn, som er vant med inntil 4,75% i butikkølet, vil ofte oppleve at starköl med alkoholinnhold omkring 5,2% vil smake vel mye alkohol. Andre syns det er stor stas med billig øl som holder mer alkohol enn det norske.

Et av Sveriges største

Systembolaget i Charlottenberg finner du i Charlottenbergs Shoppingcenter. Det er et av Sveriges største selvbetjente systembolag, selv om Charlottenberg kun har i overkant av 2000 innbyggere.

Pant

Normalt er det ikke pant på flasker og pakninger fra Systembolaget, men det finnes flere unntak. Ølbokser vil det ofte være pant på i svenske matbutikker. Som regel er det 1 krone per boks. Det kan finnes unntak for importøl f.eks. Enkelte plastplasker vil det også være pant på. Kasser (røde og blå standardkasser) kan dessuten pantes.

Systembolag Charlottenberg

 

Åpningstider på Systembolaget

Mandag til fredag: 10.00–20.00

Lørdag: 09.00–15.00

Søndag: Stengt.

Kristi Himmelfartsdag og andre svenske høytidsdager er det vanligvis stengt på Systembolaget.

Se mer om åpningstider her

Tlf: +46 (0)571-21201

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: